Nyíregyháza

2020.07.02. 14:22

Takarja el az orrunkat és a szánkat

Az üzletekben, tömegközlekedésben még kötelező az arcvédő maszk viselése.

Fotó: Dodó Ferenc

A koronavírus-járvány első hulláma lassan már lecsillapodik hazánkban, de azért az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön még kötelező az arcvédő maszkok viselése.

Vajon helyesen használjuk minden esetben ezeket a maszkokat?

– A lakosság számára a sebészi maszkok helyett a dupla rétegű, magas hőfokon mosható textilmaszkokat ajánljuk – emeli ki dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az intézmény honlapján.

Figyeljünk a szabályokra!

– A textilmaszk esetében is figyelni kell az általános szabályokra, vagyis csak akkor van értelme a maszk használatának, ha az egyszerre takarja az orrot és a szájat, illetve ha nincsenek rések az arc és a maszk között. Használata előtt és levétel után alapos kézmosás szükséges – emeli ki a rektor.

Célszerű otthon elkészített maszkot hordanunk.

Ezeket könnyedén megcsinálhatjuk, ráadásul mivel a házilag készített arcvédők moshatók, ezáltal többször is használhatjuk. Arcmaszk készítésekor figyeljünk rá, hogy 60 fokon mosható, többrétegű vászonanyagból legyen a védőfelszerelés.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában