egészségügy

2020.07.29. 12:36

Újraindul a fekvőbeteg-ellátás Vásárosnaményban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vásárosnaményi telephelye a járvány ideje alatt szűkített ellátási tevékenységekkel működött, a sürgősségi járóbeteg ellátás és a diagnosztikai tevékenység folyamatosan a betegek rendelkezésére állt.

Forrás: szszbmk

Szeptember 1-jétől a jelenleg Fehérgyarmaton működő belgyógyászati fekvőbeteg osztályok megkezdik működésüket Vásárosnaményban.

A belgyógyászati aktív és krónikus, valamint az ápolási osztály változatlan ágyszámokkal folytatja működését a telephelyen, erről a dolgozók, a lakosság, a háziorvosok és az OMSZ tájékoztatása folyamatban van – mondta lapunknak Filep Sándor polgármester azt követően, hogy megkapta a megyei kórházak vezetőségének tájékoztatását.

Ebben kitértek arra is, hogy a belgyógyászati fekvőbeteg ellátás újraindítása mellett a lakosság számára szükséges további ellátások a telephelyeiken – Fehérgyarmaton, Mátészalkán és Nyíregyházán – elérhetőek, így a vásárosnaményi járás és a megye valamennyi betege számára a betegség súlyosságától függően, esetleg a lakóhelyétől távolabb, de azonos szakmai színvonalú egészségügyi ellátást tudnak biztosítani.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában