érettségi

2020.07.01. 07:22

Zajlik az élet a Széchenyiben: 157-en tettek sikeres vizsgát

A 12. c osztályosok közül kilenc diák az érettségi mellett balneoterápiás részszakképesítést is szerzett.

Forrás: iskola

A digitális oktatás nagy kihívás elé állította a diákokat, a szülőket és a tanárokat is, ám igyekezett mindenki helytállni az új helyzetben.

Nemrégiben az NYSZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában 157 diák vette át az érettségi bizonyítványát.

A tanulóknak közgazdasági, informatikai, ügyviteli és sportágazaton az idén csak írásbeli volt az érettségi tantárgyakból. Újdonság volt ebben a tanévben az is, hogy a 12. c-sek közül kilenc diák az érettségi mellett balneoterápiás részszakképesítést is szerzett, ők ezt a bizonyítványt is megkapták az ünnepségen.

Sokan egyetemen folytatják tovább a tanulmányaikat, de egyre többen maradnak a Széchenyiben 13. évfolyamon.

Nem akadt legyőzője

Emellett összesen 120 hallgató tett sikeres szakmai vizsgát és kapott OKJ-s bizonyítványt az irodai titkári, pénzügyi-számviteli ügyintézői, szoftverfejlesztői, sportszervezői és a vállalkozási mérlegképes könyvelői képzés elvégzése után.

Az intézmény igen büszke a 11. d osztályos Páll Dominikra (felkészítő tanára: Hengsperger István), aki a Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2020-as országos döntőjén, a múlt hónapban első helyezést ért el.

A végzős diákok mindegyike boldog volt, hogy a bizonyítványát személyesen vehette át lélekben már a jól megérdemelt vakációra készülve.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában