Kelet-retro

2020.08.12. 08:00

60 éve történt: részeg kötéltáncosok a megyei bíróságon

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Shutterstock

1960. augusztus 12., péntek

Kötéltánc és zsákba kötött művésznő a megyei bíróságon

Budapest és Miskolc után szombaton kezdi meg nyíregyházi bemutatóját a Baldiók toronykötéltáncos csoportja. A két férfiből és két nőből álló csoport a megyei bíróság és a Kossuth tér 7. számú ház között kifeszített kötélpályán mutatja majd be lélegzetelállító mutatványait.

A sok különleges attrakció közül is kitűnik Baldió Magda művésznő produkciója, melynek során zsákba kötve, bekötött szemmel halad át majd a kötélen, valamint a „részeg kötéltáncosok” című nevettető produkció.

1970. augusztus 12., szerda

Pontonhíd épül a Szamoson Csengernél

Az árvíz és az azt követő forgalmi túlterhelés következtében a Csenger és Komlódtótfalu közötti Szamos-híd meghibásodott. A KPM Közúti Igazgatóság emiatt lezárja rajta a forgalmat. A gyalogosforgalom változatlanul engedélyezett, de jármű a hídra nem mehet.

A hatóságok egyidejűleg intézkedtek egy pontonhíd megépítéséről. A pontonokat Szentesről már útba is indították. A pontonhídon a járműforgalom négy napon belül megindulhat.

2000. augusztus 12., szombat

A Jármiból áttelepített kisnemesi Kulin-kúria felépítésével elkészül a Sóstói Múzeumfalu utolsó lakóépülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában