új üzem

2020.08.27. 17:30

A nemzetgazdaság legújabb bástyája

A hiánypótló feldolgozó üzemcsarnok évi 240 tonna készterméket szállít majd a piacra.

A műszaki átadás előtt még megfelelő tisztasági felszerelés nélkül járhattuk végig az üzem termeit

Fotó: Janics Attila

Összesen 98 helyiségből áll – késztermék kiadót, csomagolót, érlelő és füstölőkamrákat, technológiai folyosókat, géptermet, csontozó-darabolót, hűtőhelyiségeket, vadhúsfogadót, és irodát is magába foglal – az a vadhús feldolgozó üzem, amelyet csütörtökön adtak át ünnepélyes keretek között Napkoron.

A Támba Miklós és családja által közel 800 millió forintból épített Nativus Vadhús Feldolgozó Üzemet egyebek mellett dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes is megtekintette, gratulálva a beruházáshoz.

Az új létesítményt Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyéspüspök áldotta meg, amelyet a jelenlévők belülről is megtekinthettek. A patikatisztaságú helyiségek 10 állandó dolgozónak adnak majd helyet, de a létszám szezonálisan természetesen ettől magasabb is lehet.

 

– Magyarország kormánya messzemenőleg támogat mindent, ami a vadhús és hal fogyasztásának a növekedését eredményezi. A magyar vadászat hungarikum, hiszen Hunortól és Magortól hoztuk Ázsiából. Széles értelemben véve nagyon nagy bevétel kötődik a vadászathoz, ráadásul amíg a turizmus általában a legurbanizáltabb, legfrekventáltabb helyekre megy, addig a vadászat esetében a legfizetőképesebb kereslet az ország legkevésbé iparosodott helyein találja meg a számára legideálisabb lehetőségeket – fogalmazta meg köszöntőjében dr. Semjén zsolt miniszterelnök helyettes, majd hozzátette:

– Mi szeretjük a húst, különösen a vadhúst, és kormányzati szempontból is alapvető fontosságúnak tartjuk, mert biológiailag a legértékesebb, a legszárazabb, legtisztább élelmiszerünk, ráadásul különleges az ízvilága. Ha van bio, akkor a vadhús mindenképpen az, mert a vad erdőn, mezőn táplálkozik, nem oltják különféle antibiotikumokkal.

– A legfontosabb, hogy innen csak olyan termékek kerüljenek ki, amelyek a legkiválóbbak – hangsúlyozta köszöntőjét a házigazda, Támba Miklós, majd kifejtette: vendéglátósként is igazolhatja, hogy ahol vadhús van a kínálatban, ott sorok állnak. Azt kérte hallgatóságától, hogy úgy tekintsenek a vadászatra, mint egy génjeinkben hordozott szenvedélyre, ami kulturális érték is, melyet kötelességünk őrizni, és komoly gazdasági erőt jelent, amiről nem mondhatunk le.

KM

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában