Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.08.10. 06:58

Iskolaőrök: lehet jelentkezni

Megyénkben 95-en jelentkeztek iskolaőrnek, a képzést harmincan kezdhették meg.

Forrás: police.hu

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: szeptembertől 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök. A rendőrség július 16-án tette közzé az álláshirdetéseket, amelyekre augusztus 3-áig összesen 1409-en adták be a jelentkezésüket, az egészségi, fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokat követően pedig 497-en maradtak. Ők megkezdhették a 120 órás szaktanfolyami képzést, és ha sikeres vizsgát tesznek, szeptembertől munkába állnak a kijelölt intézményekben.

Nyírbátorban képzik őket

Az Országos Rendőr-Főkapitányság kommunikációs szolgálatától megtudtuk: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 95-en jelentkeztek; az alkalmassági és kiválasztási eljárást követően 30-an kezdték meg az iskolaőrképzést, amelynek a megyei helyszíne Nyírbátor.

A szaktanfolyami képzést a különböző modulok tartalmának megfelelő képesítéssel és végzettséggel rendelkező oktatók tartják. A pedagógiai-pszichológiai alapképzési modul oktatóit az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelöli ki, a bűnmegelőzési és konfliktuskezelési modul oktatói olyan szakemberek, akiket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kért fel, míg a rendvédelmi felkészítést és a gyakorlat modul oktatását az érintett megyei rendőr-főkapitányságok munkatársai végzik. Az egyes modulok záróvizsgával végződnek, ezek sikeres teljesítését követően tehetnek iskolaőri vizsgát a jelentkezők.

Még várják a jelentkezőket

A betöltetlen létszámhelyek feltöltése, a tartalékképzés és az esetleges fluktuáció kezelése céljából Budapesten, valamint több megyében, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is várják az iskolaőri feladatok iránt érdeklődő jelentkezőket.

KM


Feladatkörök

Az iskolaőr egy speciális rendészeti-bűnmegelőzési természetű munka, amelynél fontos, hogy képes legyen egy esetlegesen kialakuló konfliktus megelőzésére, békés rendezésére, és biztosítani tudja a rend helyreállítását. Alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében, olyan sajátos jogokkal felruházott, közfeladatot ellátó személyek, akik biztosítják, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai feladataikat zavartalanul elláthassák. Az iskolaőr intézkedési jogosultsága csak a nevelési, oktatási intézmény területére terjed ki, tanítási időben. Az iskolaőrök azokban köznevelési és -oktatási intézményekben végzik majd munkájukat, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma megnevezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában