Nyíregyháza

2020.08.31. 14:02

Megújul az Arany-tanuszoda

Jó ütemben haladnak a teljes körű felújítással a kivitelezők.

Fotó: Dodó Ferenc

Helyszíni szemlén győződött meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hétfő délelőtt arról, hogy miként haladnak az Arany János Gimnázium Általános Iskola és Kollégium tanuszodájának teljes körű felújításával. A városvezető elmondta, hogy egyaránt fontos az oktatás, a sport, az egészséges életmódra nevelés, és ez mind találkozik az Aranyban. Az iskolának kiváló adottságai vannak e téren, sok sportoló pályafutása indult onnan, de már az siker, ha valaki megtanul úszni.

Minisztériumi forrás

A tanuszoda jó szolgálatot tett az elmúlt évtizedek során, de láthatóan megérett a komplex megújulásra. Erre volt lehetőség a Magyar Úszó Szövetség sportágfejlesztési programjában, amihez az Emberi Erőforrások Minisztériuma 140 millió forintos forrást biztosított.

A bejárás résztvevői személyesen győződhettek meg arról, hogy jó ütemben haladnak a munkálatokkal.

– Negyvenöt éve épült az uszoda. Az eltelt idő alatt rengeteg diák barátkozhatott meg az úszással. Április 22-én kezdődött el a beruházás, és a négy hónap elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy tudják tartani az előzetes ütemtervet – mondta érdeklődésünkre Kantár Attila intézményvezető.

Megújul a medencetér, kicserélik a befúvókat és a szkimmereket, amivel meghosszabbítható a víz élettartama.

– Kitisztul a légtechnikai rendszer, LED-világítást épül ki, új burkolatot kap a tanuszoda, emellett a homlokzati nyílászárók is modernebbek lesznek. Szeptember végétől korszerűbb körülmények között folytatódhat az úszásoktatás az iskolánkban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában