közgyűlés előtt

2020.08.24. 15:20

Milliárdos pályázatokról is voksolnak

A nyári szünet végeztével csütörtökön ismét ülésezik Nyíregyháza képviselő testülete.

Fotó: Máté János

Közgyűlés előtti sajtóbeszélgetésen ismertették a városháza Bencs-termében az augusztus 27-én 10 órakor kezdődő testületi ülés főbb napirendi pontjait. Aki érdekelt bármelyikben is, annak természetesen az számít a legfontosabbnak, de globálisan, városfejlesztési szinten gondolkodva lehet súlyozni.

Kósa Árpád kabinetvezető a hétfői délelőtti összejövetel kezdetén elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni: közös érdek, hogy minél többen informálódjanak a megyeszékhely gyarapodásáról.

Beüzemelésre kész

– A közgyűlés egyik napirendi pontja a városi uszodához kötődik. A vízilabda társasági adóból megépült létesítmény már hónapok óta elkészült, de még nem nyitott meg. Ezúton is szeretnék megcáfolni olyan információkat, amik megjelentek a közösségi médiában – kezdte Kósa Árpád.

Fotó: Máté János

– Nem igaz, hogy néhány centivel rövidebb lett a versenymedence. Az tény, hogy plusz forrást kellett igényelni, mert az első ütemben nem szerepeltek benne például a rajtkövek, és a parkosításnak, illetve a napelemeknek a költségei sincsenek benne az eredeti tervekben.

A pandémiás helyzet miatt és a strandszezonban nem lett volna gazdaságos megnyitni a fedett uszodát.

Most ott tartunk, hogy átadásra, beüzemelésre kész a létesítmény. A közgyűlés tárgyalja az üzemeltetői tevékenységet támogató közreműködői megállapodást.

Fotó: Máté János

Hagymási Gyula kabinetvezető-helyettes a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra hívta fel a figyelmet:

– TOP-os pályázatokat nyújtunk be több mint 1,2 milliárd forint értékben. Amennyiben pozitív az elbírálás, komplex energetikai felújítás vár többek között a Wesselényi-, az Arany- és Inczédy-iskolára is.

Dr. Kása Brigitta aljegyző a házszámok felülvizsgálatáról szólt.

– Egységes központi címregiszter készül, ami közel százezer ingatlant érint. A házszámok megállapításáról, egyes közterületek elnevezéséről is szerepel előterjesztés a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjai között.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában