feszt

2020.08.10. 07:01

Nem tartják meg a Gyarmati Vigasságokat

A járványhelyzet miatt sorra mondják le az eseményeket a szervezők.

20190810 Fehérgyarmat fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország A XVII. Gyarmati Vígasságok és Íjász, Virtus Napok valamint a XVI. Fehérgyarmati Oldalvágány rendezvényét tartották meg.

Forrás: KM-archív/Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

Az idén tizennyolcadik alkalommal rendezték volna meg a Gyarmati Vigasságok elnevezésű programsorozatot Fehérgyarmaton, amely a kialakult vírushelyzet miatt ezúttal elmarad. A térség egyik legmeghatározóbb és legnagyobb szabású eseménye a 2003-as nyitány óta sokat változott.

Az érdeklődők tizenhét éven keresztül minden esztendő augusztusának közepén a város központjában, egy óriási területen tölthettek el három kellemes napot, és mindig számtalan szórakozási lehetőség kínálta magát. Évről évre népszerűbb lett az Oldalvágány fesztivál, és a legkisebbek örömére az utóbbi néhány évben megnyitotta kapuit a Pöttömkert is, ahol a gyermekeknek szóló zenei műsorok mellett kézműveskedésre is volt lehetőség. Megszámlálhatatlan neves fellépő köszöntötte minden évben a Kőszínpadon a vendégeket, az előadásokra jellemző frenetikus hangulat sok-sok év után most elcsendesül – tájékoztatta lapunkat Fecske László.

Elmarad a street food-party is

A nyíregyházi sajtószolgálat rossz hírt közölt a gasztronómiát kedvelőkkel: a szervezőkkel, a résztvevőkkel és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális szervezetével egyetértésben, tekintettel a járványügyi helyzetre, az augusztus 15-ére meghirdetett töltike- és töltöttkáposzta-főző verseny, valamint a 16-ai street food-party is elmarad a Sóstói Múzeumfaluban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában