Nyíregyháza

2020.08.11. 16:34

Részt vett minden nemzeti konzultáción

Botrágyi Károly

Fotó: Sipeki Péter

A koronavírus-járvány elleni védekezésről, tapasztalatokról, további teendőkről szól az új nemzeti konzultáció. Olvasóinkat kértük, osszák meg erről a véleményüket.

– Amikor megkaptuk, a feleségemmel együtt mind a ketten kitöltöttük a kérdőívet – mondta lapunknak Botrágyi Károly. A nyíregyházi grafikusművész meg is indokolta a gyorsaságot.

– Hetvenhat éves vagyok, sok mindent megéltem és tapasztaltam. Úgy gondolom, ha az ország vezetése megtisztel azzal, hogy időnként a véleményemet kérdezi, és nem csupán akkor, amikor a választások vannak, akkor nekem kötelességem, hogy éljek ezzel a lehetőséggel. Mindegyik nemzeti konzultáción részt vettem eddig, ez sem lehetett kivétel. Most egy nagyon lényeges ügy köré csoportosultak a kérdések, hiszen a koronavírus-járvány minden társadalmi réteget érint. Nagyon fontos, hogy a kormány tudja, az emberek mit gondolnak a veszélyhelyzetről. Ez a vírus még ismeretlen a számunkra, nincs ellene oltóanyag, mindent meg kell tehát tennünk azért, hogy hatékonyan védekezzünk, és minél kevesebben fertőződjenek meg. Ez nem csupán a kormány vagy az egészségügy feladata, hanem minden felelősen gondolkodó állampolgár kötelessége. Jómagam a veszélyeztetett korosztályba tartozom, nagyon nem szeretnék beteg lenni, ezért minden olyan döntést támogatok, ami a magyar emberek egészségét védi. Többnyire a feleségem jár bevásárolni, már nem szoktam a házból kimozdulni, ezért számomra fontos, hogy életem párja akkor se legyen veszélyben, ha nincs itthon. Bízom abban, a kormány figyelembe fogja venni az emberek véleményét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában