Kelet-retro

2020.08.01. 07:00

Sörrel oltották el a tüzet a nyíregyházi étteremben

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Shutterstock

1980. augusztus 1., péntek

Sörrel oltották el a tüzet a nyíregyházi étteremben

A szerelemről már rengeteg történet és szállóige megfogalmazódott, de azt, hogy tüzet is okozzon a szó legszorosabb érértelmében?... Nos, erre volt egy eset a közelmúltban a nyíregyházi Arany Szarvas étteremben.

A bejárati ajtónál farmeröltönyös fiatalember üldögélt és iszogatta sörét. A helyiségben tartózkodó vendégek eleinte elnéző mosollyal figyelték, hogy egy csinos, szőke hajú leány percenként odamegy a bajuszos fiúhoz és forró puszit lehel arcára. A fiatalembert valószínűleg feltüzelte a megszámlálhatatlan mennyiségű puszi, mert kis idő múlva gyufával kezdett játszadozni. Ügyes fricskázással a sötétítőfüggönyre lövöldözte az égő gyufaszálakat.

Egyszer aztán tüzet fogott a függöny és a mennyezet felé csaptak a lángok. Szerencsére a vendégek között ült három katonatiszt. Egyikük a fiatalember előtt lévő sörrel gyorsan beoltotta a tüzet. A történet nem került be a tűzoltóság jelentésébe, mégis említést érdemel, hiszen az eset jóval súlyosabban is végződhetett volna.

1990. augusztus 1., szerda

Álarc, pisztoly – erőszak a tiszarádi kanálisban

Egy 16 éves lány bejelentette a rendőrségen, hogy július 30-án délben Tiszarádon, a Szabadság tértől mintegy száz méterre lévő kanális medrében egy álarcos férfi a földre rántotta, pisztolynak látszó tárggyal megöléssel fenyegette, majd megerőszakolta. A rendőrség az ismeretlen férfi felkutatása érdekében megtette a szükséges intézkedéseket.

A nyíregyházi Széchenyi és Vasgyár utcák sarkán új üzletsor alapozását kezdte el a Szabolcs Megyei Állami Építőipari Vállalat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában