Nyíregyháza

2020.08.19. 19:33

Városnéző attrakció Nyíregyházán

Budapest után az országban a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen nyújtanak speciális turisztikai szolgáltatást.

Senki sem marad hoppon, aki jegyet vált a Hop-On Hop-Off városnéző emeletes buszra – garantálja a City Sightseeing, a világ legnagyobb, nyitott tetős autóbuszait üzemeltető cégóriás, melynek franchise-hálózatát 1999-ben alapították Sevillában. Eddig harmincöt ország százkilenc városában volt jelen a vállalat, szerdán pedig megérkezett a Kossuth térre is.

Stílszerűen a VIDOR Fesztivál nyitónapján lehetett megcsodálni az újdonságot, amit Magyarországon eddig kizárólag Budapesten lehetett igénybe venni.

Azért esett Nyíregyházára a választásunk, mert dinamikusan fejlődik, és olyan természetes látványosságokkal, kulturális értékekkel rendelkezik, amire felfűzhető a szolgáltatásunk

– mondta Tóta Zsolt, a hazai franchise partnerrel, a Mr. Nilsz Kft.-vel együttműködő Program Centrum Kft. tulajdonosa.

– Ezzel a lépéssel tovább színesítettük a turisztikai palettát. Csütörtöktől mindegyik korosztály tagjai kipróbálhatják az Európa-szerte elismert állatparktól délután fél kettőtől fél hétig óránként induló buszunkat, ahol kezdésként angol és magyar nyelvű idegenvezetés teszi teljessé az élményt.

Tíz év alatt megdupláztuk a városba érkező turisták számát, tavaly 254 ezer vendégéjszakát könyvelhettünk el. Újabb attrakcióval igyekszünk még vonzóbbá tenni településünket: a főváros után bekerültünk a City Sightseeing globális kínálatába

– fűzte hozzá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– A Hop-On Hop-Off buszon biztosított a szabad fel- és leszállás. Sóstógyógyfürdő mellett a városközpontba is vonzzuk a turistákat, az érdeklődőket. Újabb üde színfolttal gazdagodtunk, hogy még népszerűbb utazási célpont legyünk – jegyezte meg Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

LTL

Ezek is érdekelhetik