Kelet-retró

2020.09.08. 16:00

70 éve kezdődött a stadionépítés Nyíregyházán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1950. szeptember 8., péntek

Rövidesen megkezdik a nyíregyházi sportstadion földmunkálatait

Az ötéves terv a nyíregyházi sportolók számára is nagy ajándékot hoz. Azt lehet mondani, hogy a nyíregyházi dolgozók évtizedes álma valósul meg egy komoly méretű sportstadionnal, ahol valamennyi sportág megtalálja edzési, versenyzési lehetőségét, s ugyanakkor a közönség is kényelmes stadionban szórakozhat egy-egy sporteseménynél. A tömegsport, az MHK-mozgalom kifejlődése különösen szükségessé tette a stadion felépítését.

Rövidesen megkezdődik a nyíregyházi sportpálya építése. A helyét kijelölték: a teniszpályákon túli rész, a Sóstói út bal oldalán, az erdő szegélye mentén. Ennél pompásabb, egészségesebb és szebb helyet nehezen lehetett volna találni a sportpálya részére. Az építés földmunkálatait nemsokára megkezdik 50 ezer forintos beruházással.

1970. szeptember 8., szerda

Halál Bujon: ugyanazzal a fejszével támadt egymásra egy házaspár ebédfőzés közben

Ebédfőzés közben összeveszett feleségével Sz. M. buji lakos. Vita közben felesége hátulról egy kisfejszével fejbe sújtotta. Sz. sérülése ellenére elvette a baltát, majd többször megütötte vele feleségét. Ezután rázárta az ajtót és elment az orvosért. A 44 éves Sz.-nét kórházba szállították, ahol sérüléseibe belehalt. A vizsgálat folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik