Nagycserkesz

2020.09.29. 08:58

Aki fát ültetett, nem élt hiába

Környezetünk védelme és a szemléletformálás a célja a településfásítási programnak.

– A településfásítási program a klímaváltozás miatt is nagyon fontos, hiszen a fák oxigént termelnek, ezáltal egy élhetőbb környezetet biztosítanak a helyieknek – hangsúlyozta Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes

államtitkár Nagycserkeszen, ahol a településfásítási program keretében 25 kislevelű hársfát ültettek el a község központjában hétfőn.

Vigyázzanak a környezetükre

– Nyíregyháza környékén, így Nagycserkeszen is gyakran rossz minőségű a levegő, ezért szükség van a minél nagyobb zöld felületre. A faültetéssel a szemléletformálás is a célunk, hiszen ezáltal elősegítjük a környezettudatos magatartást, és arra sarkalljuk az itt élőket, hogy vigyázzanak a környezetükre – hangsúlyozta dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, egy régi angol mondás szerint, ha egy család két gyermeket hagy az utókorra, és ültet két fát, már nem élt hiába.

Az Országos Erdészeti Egyesület képviseletében Szokolovszki Géza szakértő segítséget nyújtott a fák elültetéséhez. Az egyesület képviselője a helyi óvodás csoportnak mesélt a madarak téli szokásairól. A kicsik a madár­odú szakszerű elhelyezését is megtekinthették, hiszen a frissen ültetett fák egyikén helyet kapott egy mesterséges fészkelőhely.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában