Koronavírus

2020.09.25. 08:20

Akin nincs maszk, annak el kell hagynia az épületet

A polgármesteri hivatalban is be kell tartani a szabályokat.

A hivatalokba csak maszkban lehet belépni

Forrás: MW

Fotó: Karnok Csaba

A megyeszékhely polgármesteri hivatala időkorlát nélkül fogadja az ügyfeleket, de arra kérnek mindenkit, hogy tekintettel a járványügyi helyzetre, a telefonos vagy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben – ezt kéri dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője az operatív munkacsoporttal egyetértésben.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében dr. Szemán Sándor arra kéri a városlakókat, hogy személyesen lehetőleg csak előzetes időpontfoglalást követően jelenjenek meg az ügyfélszolgálaton. A hatósági jellegű feladatokat ellátó osztályok esetében erre a célra használható az egységes időpontfoglalási rendszer, amely mobilappon és a www.nyiregyhaza.hu weboldalon is elérhető.

Kísérő: csak indokolt esetben

Ha a személyes jelenlét mégis elengedhetetlen, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálataira érkező ügyfeleknek be kell tartaniuk a járványügyi szabályokat. Belépéskor mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, az épületbe csak láztalan ügyfelek léphetnek be, a kézfertőtlenítőt a hivatalban biztosítják. Maszkot az ügyintézés teljes időtartama alatt viselni kell, ha az ügyfél figyelmeztetés ellenére sem visel maszkot, az ügyintézést nem lehet megkezdeni, vagy fel kell függeszteni, az ügyfelet pedig felszólítják az épület elhagyására. Az ügyféltérbe csak egyedül lehet belépni, kizárólag indokolt esetben (pl. fogyatékkal élő nagykorú személy kísérése) érkezhet kísérő az ügyféllel. A címzetes főjegyző azt kéri, hogy az egészségük fokozott védelme érdekében az ügyintézéshez senki ne vigyen magával kiskorú gyermekeket.

A biztonságos védőtávolság betartása érdekében az ügyféltérben egyszerre ablakonként csak egy ügyfél és egy várakozó személy tartózkodhat – írja dr. Szemán Sándor, és kéri az ügyfelek megértését, türelmét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában