Nyíregyháza

2020.09.04. 11:27

Belakták a Kultúrkuckót

Pályázati támogatással 118 millió forintot fordított fejlesztésre a megyei könyvtár.

A Kultúrkuckó avatásán

Fotó: Pusztai Sándor

Csak informatikai eszközök beszerzésére költöttek több mint 70 milliót abból a 118 millió forintból, amelynek köszönhetően a könyvtár tovább fejlesztheti a fiatalok tanulását – tudtuk meg a Kultúrkuckó csütörtöki átadóján Tomasovszki Anitától, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatójától.

Fiatalokkal fiataloknak

– Egy hosszú folyamat egyik állomásához érkeztünk – mondta a középiskolások előtt tartott megnyitón Tomasovszki Anita. – A munka során egyeztettünk a város középiskolásaival, milyen elemeket szeretnének még látni a Kultúrkuckóban. A dizájn a művészeti középiskolásoknak köszönhető, de amit most láthatunk, az még nem a végeredmény. Szeretnénk, ha a Kultúrkuckó használói visszajelzéseikkel segítenék a munkánkat.

– Nyíregyháza kultúrbarát város – mondta az eseményen Ágoston Ildikó, Nyíregyháza önkormányzati képviselője. – Rengeteg kultúrpont található a megyeszékhelyen, amelyek mindegyikére szükség van. Most még eggyel gazdagodtunk, amely a fiataloknak és a fiatalokért jött létre. Az itt található eszközök mindegyike a jövő generációjának a tanulását segíti elő. Ez azért fontos, mert a ma középiskolásainak a viszonyulása a számítástechnikához, a kultúrához, a könyvtárhoz meghatározza az utánuk következő generációk jövőjét.

Az első emeleti olvasóteremben átadott kuckót rögtön birtokukba is vették a nyíregyházi fiatalok, akiknek Radvánszki Gábor, a Program Info szerkesztője tartott ­előadást.

JG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában