Mátészalka

2020.09.09. 09:41

Fejlődik a gyorsforgalmi úthálózat a határon

A román közlekedési infrastruktúrát kezelő állami vállalat aláírta a kivitelező céggel a Szatmárnémetit a magyar határral összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló szerződést – számolt be róla a magyar­epitok.hu.

Mátészalkától Ököritófülpösig

A gyorsforgalmi út a román–magyar határ közelében levő, ötven százalékban magyarok lakta Szatmárnémetit köti össze a határon fekvő Óvárival, és ott csatlakozik a magyar oldalon tervezett M49-es gyorsforgalmi úthoz. Az M49-es Mátészalka és Ököritófülpös közötti 25,67 kilométeres első szakaszát készítik elő.

Közelebb egymáshoz

A magyarországi és romániai projektek jelentősége, hogy Szatmárnémeti mellett olyan magyarok lakta partiumi településeket is közelebb hoznak Budapesthez, mint Nagykároly és Nagybánya.

A kivitelező vállalta, hogy 18 hónap alatt elkészíti a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek költsége eléri a 3,65 millió lejt, azaz 266,4 millió forintot. A romániai fejlesztés része a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus nagy infrastrukturális beruházások operatív programjának.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában