Gávavencsellő

2020.09.08. 12:52

Közel tízezer hátrányos helyzetű ember képzését bonyolítják

Gávavencsellőn tartották a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Országos Képzési Évnyitóját.

Fotó: Pusztai Sándor

Sztojka Attila, a TEF főigazgatója elmondta, hogy a hátrányos helyzetű emberek számára szervezett felnőttképzés keretében összesen mintegy 10 ezer embert vontak, illetve vonnak be a különböző programokba. A legtöbb képzés a Komplex telep-programokban, az „Aktívan a tudásért” és a „Nő az esély” elnevezésű projektben van.

Sztojka Attila szerint a legfontosabb, hogy a végzettség megszerzése után az emberek dolgozhassanak, saját és családjuk életkörülményei javuljanak. Ennek érdekében a Belügyminisztérium intézménye, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság – a rendelkezésére álló eszközeivel – nyomon követi a végzettek elhelyezkedését is.

Gávavencsellőn, a TEF „Aktívan a tudásért”, EFOP-3.7.1 projektben, szeptemberben „szociális gondozó segítője” képzés indul. A megyében korábban többeknek sikerült ?- ezt a képzést elvégezve – a helyi szociális ellátórendszerben elhelyezkednie, s mellette megszerezni a szükséges OKJ-s végzettséget.

Az TEF Országos Képzési Évnyitóján részt vett többek között Langerné Victor Katalin, a BM társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlési elnöke és Berecz János, Gávavencsellő polgármestere.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában