Nyíregyháza

2020.09.01. 10:00

Megszépülve fogadta a gyerekeket az óvoda

Többek között sószobát, új tornatermet és napelemeket is kapott az intézmény.

Megszépült az óvoda épülete

Fotó: Dodó Ferenc

Teljesen megújulva fogadta a gyerekeket a Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézménye Oroson.

A helyszínen dr. Tirpák György, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: megújult a homlokzat, az épület hőszigetelést, az udvar pedig térkő burkolatot kapott, felújították a külső játékokat, és megoldották az esővíz elvezetését is.

Teljes átalakulás

– A felújítás magában foglalta még többek között a belső nyílászárók teljes cseréjét, minden helyiségbe álmennyezet került, új hideg- és falburkolatokkal és egy teljes belső festéssel szépült az épület – sorolta a képviselő.

Az óvodába ezenkívül új világítótestek, beépített szekrények és mozgáskorlátozott-mosdó is került, valamint megújult a tálalókonyha. Kialakítottak egy teljesen új tornatermet is, a régi helyén egy sószoba, egy fejlesztőszoba és egy szertár segíti az óvodapedagógusok munkáját. Az intézmény egy nagyobb projekt részeként, 88 millió forintból nyerte el új formáját.

Hatalmas ez a változás, hiszen az óvoda korszerű radiátorokat és napelemeket is kapott

– mondta el lapunknak Török Edit, az óvoda intézményvezetője. – Mindezt a gyerekek is észreveszik, és segít abban, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság fontosságát átadhassuk nekik, a fejlesztőszobánk pedig a speciális nevelési igényű gyermekek mindennapjait segíti.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában