Megtervezték, forrásra vár

2020.09.23. 11:30

Megújulhat a Tiszavasvári úti felüljáró

Megtervezték, forrásra vár.

Kerékpárút is helyet kap majd a hídon

Forrás: KM-archív

A városvezetés szorgalmazta a beruházás előkészítését, ugyanis egy korábbi vizsgálat megállapította, hogy teljes körű rekonstrukcióra van szükség, ezért szűkítették részben a forgalmi sávokat tavalyelőtt.

– A kiviteli tervek elkészültek, s azt kértük, a tervbe építsék be, hogy ha a belvárosból megyünk a Kertváros felé, akkor a jobb oldalon szélesebb legyen a járda, amelyen egy kerékpárút is helyet kaphasson, hiszen most a felüljáró előtt és után is van kerékpárút, de a hídon nincs – jegyezte meg a polgármester.

A minisztérium is támogatja

Mindeközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is megerősítette, hogy a híd felújításának és az érintett közművek kiváltásának kiviteli tervei teljeskörűen elkészültek. Több alkalommal is egyeztettek a felújítás során várható vasúti üzemmel kapcsolatos kor­látozásokról, ideiglenes műszaki megoldásokról a MÁV Zrt. munkatársaival, ­elsősorban a hídszerkezet alatti vasúti felsővezeték-rendszer kialakításának egyedisége, komplexitása miatt – közölte a társaság, és hangsúlyozták, a forrásbiztosítást követően a munka azonnal elkezdhető.

Hozzátették azt is, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium a felújítást, valamint annak terveit szakmailag támogatja, a forrás biztosításához szükséges kormánydöntést a szaktárca kezdeményezte.

Figyelik az állapotát

Erre utalt dr. Kovács Ferenc polgármester is még a nyár végi közgyűlésen. A városvezető kiemelte, hogy ha nincs a koronavírus-járvány, az idén már döntés született volna a kérdésben, de sajnos, a járványhelyzet lassítja a folyamatot. Fontos, hogy a Tiszavasvári úti felüljáró felújítása benne van abban az 55 országosan is kiemelt projektben, amely prioritást élvez. S még egy fontos tudnivaló a biztonsági szempontok miatt: a műtárgy átépítési munkáinak megkezdéséig a vonatkozó előírásoknak megfelelően továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérik a szerkezet állapotát.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában