Hűséges olvasó

2020.09.25. 10:56

Mindig a sportnál nyílik ki a megyei napilap

Helmeczi István lapunk iránti hűségét jutalmaztuk a napokban egy ajándékkal. A vajai férfi húsz éve előfizetője a Kelet-Magyarországnak, de elmondása szerint első találkozása a lappal sokkal korábban történt.

JGHelmeczi István

Fotó: Dodó Ferenc

A sport szeretete

– Több mint ötven éve már annak – mondja Helmeczi István. – Akkor tizenkét éves voltam, és jól emlékszem, hogy a sportrovatnál nyitottam ki az újságot, mert az érdekelt a legjobban. Ezen a szokásomon azóta sem változtattam. Akkor a vajai focicsapat helyezését tartottam a legfontosabbnak, ma már minden egyéb sportág is érdekel, de természetesen a labdarúgás továbbra is a szívem csücske. Korábban magam is sokáig futballoztam, Vaján kívül Csengerben és Baktalórántházán rúgtam a bőrt. Az aktív mozgás már régen a múlté, de a sport szeretete soha nem múlik el.

JGHelmeczi István
Fotó: Dodó Ferenc

Mint már írtuk, a vajai nyugdíjas két évtizeddel ezelőtt fizetett elő kedvenc lapjára, s ennek is megvan a története:

– A baktalórántházi OTP-ben voltam fiókvezető, oda járt az újság, mindennap el tudtam olvasni, de 2000-ben úgy döntöttem, jobb az, ha már kora reggel otthon el tudjuk olvasni a lapot. Általában reggel negyed hatkor a postaládában van az újság, hat óra körül a feleségem vagy én megyek érte. A nejemé az első füzet, az enyém a második a sport miatt. Ha végeztünk, akkor cserélünk. Nyugdíjasként ráérek, ezért az elejétől a végéig elolvasok mindent, ami a lapban található.

Érdekli a megye élete

Hűséges előfizetőnk azt is elárulja, mit szeret kedvenc újságjában.

– Mindenevő vagyok, nehezen tudnék bármit is kiemelni. Közel áll hozzám a Kelet-Magyarország, amelynek fiatal koromban még sporttudósítója is voltam. Persze, nem kell nagy tudósításokra gondolni, a csapat eredményeit diktáltam be a lapnak. Nagyon szeretem tudni, mi történik a szűkebb pátriámban, de arra is nagyon kíváncsi vagyok, mi történik a megye más területein. Ha lehetne, szeretnék még több megyei hírt olvasni, de nem akarok telhetetlen lenni. Szeretem az újságot, nem véletlenül lettem az előfizetője, a most kapott ajándéknak pedig külön örülök – mondta a fedélzeti kamera átvétele után Helmeczi István.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában