Olvasói levél

2020.09.22. 10:03

Nehéz átjutni a túloldalra

Nyíregyháza idősbarát, családbarát városvezetéssel büszkélkedhet, ennek többször is jelét adta az önkormányzat – írja olvasónk.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Jólesett a járványhelyzet elején telefonos megkeresés, hogy segíthetnek-e valamiben, van-e szükségem valamire. Azt válaszoltam, köszönjük a törődést, de semmi segítségre nem szorulok, hiszen háromgenerációs családban élünk az ugyancsak 70 éven felüli férjemmel, vigyáznak ránk, gondoskodnak rólunk. Letéve a kagylót, eszembe jutott: velem együtt sok környékbeli örülne egy zebrának a Korányi Frigyes utca, Fábián Zoltán utca kétoldali megállója között. A javasolt kijárási korlátozás időszaka alatt ritkán közlekedtünk, betartottuk a több hónapos házi karantént. Amióta visszazökkentünk a régi kerékvágásba, egyre nehezebb, veszélyesebb átkelni a szinte mindig kettős kocsisorral zsúfolt főúton, megszaporodott a gépkocsi- és motorkerékpár-forgalom, vele együtt a szabálytalankodások száma is. Örülünk, hogy megszépült, biztonságosabb lett a felújított Korányi Frigyes utca, de a mi problémánk megmaradt: továbbra is nehéz átjutni a túloldalra. A legközelebbi zebra az Emmaus otthonnál, egy másik az utca végén van, utóbbi átkelőhöz viszont nem vezet járda a jobb oldalon.

- Bacskó Albertné, ny. tanárnő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában