Pindúr-Pandúr

2020.09.29. 13:16

Nem lehet elég korán kezdeni

Az ajándékcsomagokkal segítik a gyermekek felkészülését a közlekedésbiztonsági vetélkedőre.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Minden évben próbára tehetik tudásukat a nyíregyházi óvodások a Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud Mini KRESZ versenyen, mely a közlekedésbiztonsági ismertek elmélyítéséhez és a gyermekek biztonságos közlekedésre neveléséhez nyújt segítséget. Nyíregyházán 10 óvoda és 4 iskola vehetett át eszközöket, melyekkel a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány a Nyíregyházi Rendőrkapitányság közreműködésével a sikeres felkészülést támogatja.

A korosztályonként összeállított ajándékokat Gurbán Csaba rendőr százados adta át kedden, az Eszterlánc Északi Óvoda Homokvár Tagintézményében.

Izgalmas kaland

A rendőr százados lapunknak elmondta, a budapesti országos vetélkedőn óvodás gyermekek és az általános iskolák első és második évfolyamának tanulói adhatnak számot tudásukról.

 

− A rendezvényen az ország minden szegletéből mintegy 1500 gyermek vesz részt, s én már 13 éve készítem fel a kicsiket a közlekedésbiztonsági versenyre. A gyermekek élvezik a versengést, és minden évben valamilyen ajándékkal térhetnek haza. Nagyon hasznosak az ilyen „Ki mit tud?”-ok, hiszen a kicsik megtanulhatnak biztonságosan közlekedni, emellett izgalmas kaland is megyénkből a fővárosba utazni – tudtuk meg Gurbán Csabától, aki a frissen átadott KRESZ-eszközökről is mesélt lapunknak.

− Az ajándékcsomagokkal segítjük a gyerekek felkészülését a versenyre: kerékpárt, a kisebbek futóbiciklit, gumilabdát, KRESZ-könyvet, rajztáblát kaptak, de egy kis édességet és ivólevet is rejtett a csomag – részletezte a százados.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában