Kelet-retró

2020.09.06. 07:00

Nyíregyházi fiú az olimpiai dobogón

Előkaptuk a 60 és 50 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

1960. szeptember 6., kedd

Megkezdték a botanikus kert üvegházainak építését Sóstógyógyfürdőn

Szász Károly, a Sóstói Fürdő és Üdülő Vállalat igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hagy a vállalat a jövő esztendőben Sóstógyógyfürdőn botanikus kertet akar létesíteni. Ez a Sóstó fejlesztésének újabb fontos állomása, e mellett a város lakosságának és ifjúságának régi álma is. A vállalat augusztus 22-én három üvegház és egy pálmaház építéséhez kezdett, amely előfeltétele a különféle növények és virágok nevelésének, a sóstói parkok gazdagításának.

A vállalat azt szeretné, ha a megépülő botanikus kert minél több szép, ritka növény- és virágpéldánnyal rendelkezne, ezért arra kéri a megye és a város lakóit, hogy aki teheti, ajánljon fel ilyen ritka növényt, virágot, illetve virágmagot. Az ajándékozott növények cserepein vagy ládáin feltüntetik, hogy ki ajándékát képezi.

Nyíregyházi fiú az olimpiai dobogón

Balczó András, a római olimpián győztes öttusacsapat tagja

1970. szeptember 6., vasárnap

Sóstón már építkeznek: szociális otthon az árvízkárosult időseknek

A májusi árvíz igen sok idős, magatehetetlen embernek is romba döntötte a házát. Közülük többnek nincs rokona, eltartója és a maga erejéből nem tudja, de nem is akarja újjáépíteni házát. Helyette szociális otthonban kéri elhelyezését. Mivel a megyében kevés a férőhely, ezért még júniusban az országos helyreállítási albizottság és a megyei tanács úgy döntött, hogy egy új szociális otthon építésével oldják meg az idős emberek elhelyezését.

Sóstón, a meglévő otthon épülete mellé kerül az új szociális otthon, így költségeket takarítanak meg, hiszen nem kell külön konyhát és egyéb kiszolgáló létesítményeket építeni. Az épület hat egyemeletes pavilonból fog állni, melyeket fedett folyosókkal kötnek össze. A házgyári panelek készítése, szállítása és összeszerelése a Borsod megyei Állami Építőipari Vállalat feladata. A tervek szerint a szociális otthont – amely 160 idős embert tud befogadni – már a jövő év elején át tudják adni rendeltetésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában