Penészlek

2020.09.05. 15:51

„Parancsolatok” a testi és lelki egészségért

 Legyen szép a napod! Érezd jól magad! Sikerüljön minden! Nevess sokat!

A korábbi években elegendő volt ilyen pozitív, lelkesítő üzenetekkel fogadni az iskolába érkező gyerekeket, mára azonban helyet követeltek maguknak az egészségvédelmi jótanácsok, figyelmeztetések is.

Példás, jó cselekedetek

A Kiváló Tehetséggondozó címmel büszkélkedő Encsencs–Penészlek–Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményében közérthető, rajzokkal illusztrált plakátokon olvasható „parancsolatokkal” (is) tudatosítják a tanulókban, mit kell tenniük annak érdekében, hogy elkerüljék a koronavírus-fertőzést: „Viselj maszkot!”, „Tarts távolságot a társaidtól!”, „Alaposan mosd meg a kezed!”, „Ne nyúlj az arcodhoz!”

– Pedagógusaink a lelki egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az iskolába visszatérő gyerekeknek például a minap az alábbi útmutatást adtuk: ha olyan tanulóval találkoznak, aki nehezen talál barátokat, félénk vagy visszahúzódó, egyedül tölti a szünetet, esetleg piszkálják a többiek, lépjenek fel jó példával! Barátságosan, mosolyogva köszönjenek rá diáktársukra, kérdezzék meg, hogy van, mi bántja, s igyekezzenek bevonni őt a közös játékokba.

– Sosem tudhatjuk, ki mit él át az iskolai vagy iskolán kívüli életben, egy kedves szó, barátságos mosoly szebbé teheti mások mindennapját – mondta Hajdu Henrietta intézményvezető.

PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában