Beregdaróc

2020.09.18. 10:53

Polgármestert választ Beregdaróc lakossága

Időközi választás keretében az új polgármester személyéről dönt Beregdaróc lakossága szeptember 27-én, ugyanis a település korábbi vezetője, Pálinkás György februárban lemondott. Az időközi választást már júniusban meg kellett volna rendezni, de akkor az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elhalasztották.

Három jelölt indul

Mint lapunk érdeklődésére Gál Szilvia, a Beregsurányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője és a Helyi Választási Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, a szavazólapon három polgármesterjelölt nevével találkozhatnak majd a szavazópolgárok. A független színekben induló jelöltek a sorsolásnak köszönhetően a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Tánczos László, Juhász Zoltán, Veress Oszkár.

A választás napján Beregdarócon egy szavazókörbe várják majd a választási névjegyzékben szereplő 780 szavazópolgárt, akik reggel 6 órától 19 óráig adhatják le szavazatukat az önkormányzati konyha ebédlőjében berendezett szavazókörben. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt szigorú előírások lesznek érvényben: maszkot mindenkinek kell viselnie, ügyelni kell a másfél méteres távolságra, a választási bizottság tagjainak gumikesztyűt kötelező viselniük, s folyamatosan kell fertőtleníteni. A Nemzeti Választási Irodától kap majd a település maszkot, gumikesztyűt és fertőtlenítőszert is.

Mint a korábbi szavazások alkalmával, most sem lesz kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartaniuk a település lakóinak: a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában