Nyíregyháza

2020.09.09. 10:47

Számos ösztöndíjra pályázhatnak a gólyák

Szociális alapon és tanulmányi teljesítmény után is lehet pályázni.

Több lehetőség is várja a hallgatókat

Fotó: shutterstock

Személyesen és online, de elindult az idei egyetemi tanév a legtöbb hallgatónak. Utánajártunk, milyen ösztöndíj-lehetőség várja azokat, akik most csöppentek bele az egyetemi hétköznapokba.

Szociális alapon a rendszeres, illetve a rendkívüli szociális ösztöndíjat igényelhetik. Ezeknek az összege és a pályázat leadásának határideje felsőoktatási intézményenként eltérő lehet, ezért további információkért érdemes felkeresni az adott felsőoktatási intézményt.

További lehetőség az alaptámogatás, mely egy egyszeri juttatás, s az első félévben, szociális alapon pályázható meg.

Szintén igényelhető a Bursa Hungarica, melynek célja, hogy támogassák azokat a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, vagy most kezdik az egyetemet.

Klebelsberg-ösztöndíjra akkor pályázhatnak a hallgatók, ha tanári vagy gyógypedagógus szakon tanulnak, és vállalják, hogy a szak elvégzése után pedagógusként helyezkednek el. Az ösztöndíj összege az első félévben 125 ezer, 250 ezer vagy 375 ezer forint lehet, később az utolsó aktív félévben elért kreditindex alapján határozzák meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában