Választás

2020.09.25. 10:22

Új polgármestert választanak Beregdarócon, íme a jelöltek!

Az új polgármester személyéről dönt Beregdaróc lakossága időközi választás keretében szeptember 27-én, ugyanis a település korábbi vezetője, Pálinkás György lemondott tisztségéről februárban.

A szavazólapon három polgármesterjelölt nevével találkozhatnak a szavazópolgárok. A független színekben induló jelöltek a sorsolásnak köszönhetően a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Tánczos László, Juhász Zoltán, Veress Oszkár.

A választási névjegyzékben szereplő 780 szavazópolgár reggel 6 órától 19 óráig adhatja le szavazatát az önkormányzati konyha ebédlőjében berendezett szavazókörben. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt szigorú előírások lesznek érvényben: maszkot mindenkinek kell viselnie, ügyelni kell a másfél méteres távolságra, a választási bizottság tagjainak gumikesztyűt kötelező viselniük, s folyamatosan kell fertőtleníteni.

Tánczos László (független):

– Tizenkét esztendővel ezelőtt érkeztem a településre, ami sorban fedte fel előttem természeti és emberi kincseit, értékeit. Ebben a kis faluban még élnek a régi hagyományok. Itt ismertem meg feleségemet, mára három gyermek boldog szülei vagyunk. Beregdarócon élünk, itt tervezzük a jövőt. Alpolgármesterként jelenleg is a legjobb tudásom szerint, szívvel-lélekkel vezetem településünket, ami ugyan rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, mindezek ellenére eddig is mindent megtettem és ezt követően is mindent megteszek, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat. Megválasztásom esetén főállású polgármesterként is elsődleges célom lesz a jelenlegi munkahelyek megtartása, Beregdaróc adottságait is kihasználva újabb, stabil munkahelyek teremtése, a lakosság jólétének biztosítása és falunk anyagi helyzetének előremozdítása. Bízom a lakosság támogatásában.

Juhász Zoltán (független):

– A községünk rossz anyagi helyzetben van, ezért abból tudunk kiindulni, amink van. Tősgyökeres beregdaróci lakosként úgy gondolom, négy fő irányvonal van, amely mentén el lehet indulni a fejlődés felé: fontos a mezőgazdasági termelés a közfoglalkoztatottak bevonásával, a falusi turizmus fellendítése a hagyományőrző csoportok tevékenységével és a tavunk kihasználásával. Befektetőket kell keresni a gyár épületének üzemeltetésére, hogy legalább 40-50 főt foglalkoztasson. A pályázati lehetőségek kihasználása is lendítene a község helyzetén. Egyházi karitatív szervezetek támogatásával enyhíteni lehet a szociális hátrányokat. Kihelyezett gyógyszertárat szeretnék létrehozni. Az idősek és a hátrányos helyzetűek orvoshoz eljuttatását és havi egy nagy bevásárlást minimális díj ellenében lehetővé szeretnék tenni. Ezek nem ígéretek, sok-sok munkával megvalósítható tervek.

Veress Oszkár (független):

– Megválasztásom esetén a lakosság és a község érdekeit kívánom képviselni. A mottóm: tisztesség, rend, fegyelem, biztonság. Agrármérnökként végeztem a debreceni Agrártudományi Egyetemen 1985-ben. A diploma megszerzése után a beregdaróci termelőszövetkezetben helyezkedtem el. Később dolgoztam falugazdászként, jelenleg mezőgazdasági termelő vagyok. Jól ismerem a község lakosainak mindennapi életét és hétköznapi gondjait. Mindig arra törekedtem, hogy a problémákat minél gyorsabban megoldjuk emberbarát módon. Sok éven át a Beregdaróc SE sportelnöki tisztségét töltöttem be. Abban az időben a csapat a megyei labdarúgás erős középmezőnyében foglalt helyet, ami nagy részben annak is köszönhető, hogy tudtunk csapatként dolgozni. Virágzó sportélet volt a faluban. Szeretném, ha az élet többi területe is újra virágzásnak indulna a faluban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában