könyv

2020.09.21. 15:37

Végigjárták az Olvasólétra összes fokát

A programmal elsősorban a második, harmadik osztályos gyerekeket célozzák meg.

Forrás: shutterstock

Óriási érdeklődés övezte a megyei könyvtár Vécsey utcai fiókkönyvtárában szervezett Olvasólétra névre keresztelt olvasásnépszerűsítő programot, ami 2016 januárjában indult azzal a nem titkolt céllal, hogy az olvasás, a könyvek és a könyvtár számára hosszú időre megnyerje a gyerekeket. Az idén hat általános iskola – főként második, harmadik osztályos – diákjai csatlakoztak a kezdeményezéshez, s közülük közel negyvenen jutottak fel az Olvasólétra legfelső fokára – tájékoztatta lapunkat B. Mikula Edit főkönyvtáros.

Először minden gyermek hangosolvasási próbán vett részt, amelyet sikerrel teljesítve az első létrafokra lépett, majd az előre meghatározott könyvek közül választhattak a diákok olvasnivalót. Minden kötet után feljebb léptek a könyvtárban kihelyezett jelképes létrán. Az elolvasott történetekről rajzos vagy írásos beszámolót hoztak, s ezekből kiállítás is nyílt.

Torta és oklevél

Az Olvasólétra elérte a célját, ugyanis a gyerekek hetven százaléka azután sem hagyta abba az olvasást, hogy felért a legfelső fokra. Észrevehetően fejlődött a kifejezőkészségük és gazdagodott a szókincsük is. Emellett sok szülő és testvér is kedvet kapott az olvasáshoz. A programot szeptember 21-én, hétfőn 11 órától közös tortázás és oklevélátadás zárja a Vécsey utcai fiókkönyvtárban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában