Tiszadob, Tiszalúc

2020.10.10. 13:51

A felújított út segíti a turizmust is

Szombaton átadták a két települést összekötő, felújított utat.

Fotó: Palicz György

Régi vágyuk vált valóra Tiszadob lakóinak és a Tisza túloldalán, Borsod megyében található Tiszalúc polgárainak, hiszen szombaton átadták a két települést összekötő felújított mellékutat. A közel hét kilométeres szakasz kivitelezését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. miskolci mérnöksége végezte el a szikszói, az edelényi és a kisvárdai aszfaltozóüzem közreműködésével.

A burkolatfelújításkor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3279 tonna, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3689 tonna melegaszfaltot dolgoztak be az útba a munkások. A közútkezelő külön figyelmet fordított a tiszadobi pontonhíd és komp megközelítését szolgáló lejárókra, így ezek is új aszfaltburkolatot kaptak.

A megújult útszakaszt a két megyehatárt jelző táblájának térségében avatták fel szombaton. Az ünnepségen részt vett Vinnai Győző, megyénk ország gyűlési képviselője, Koncz Zsófia borsodi országgyűlésiképviselő-jelölt, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Bán György, Tiszadob polgármestere és Siri Norbert, Tiszalúc vezetője. Dr. Vinnai Győző ünnepi beszédében kiemelte, hogy a több évtizede felújításra váró út elkészültével nem csak a két település közötti közlekedés lesz egyszerűbb. A felújított útszakasz a két megye és a két turisztikai térség összeköttetését is biztosítja, ami mindkét térség előnyére fog válni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában