Koronavírus

2020.10.28. 11:24

A Krúdy Gyula Gimnázium minden belső helyiségét fertőtlenítik a katonák

Biztonságos környezetbe térhetnek vissza a diákok.

Krudy Gyula gimnáziumban fertőzlenítenek a Magyar Honvédség katonái

Fotó: DODO FERENC

A Magyar Honvédség kiemelt feladata, hogy az ország lakosságának biztonságát szolgálják a kialakult helyzetben, ezért az őszi szünetben a katonák is részt vesznek az iskolák fertőtlenítésében. Az ország 58 olyan tanintézetében van szükség kiterjedt fertőtlenítésre, ahol a tanárok vagy diákok között ütötte fel a fejét a koronavírus. Köztük van a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium is, ahová szerdán érkezett meg a Honvédség fertőtlenítő alakulata.

Gátolják a vírus terjedését

Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka lapunknak elmondta, az 5. Bocskai István Lövészdandár 15 katonája vesz részt a Krúdy Gyula Gimnázium fertőtlenítésében, a munkájukat egy egészségügyi katona is segíti.

– A katonák kézi permetezőgépekkel, MOL Hygi Flow Rapid fertőtlenítőszerrel vírusmentesítik az intézményt. A katonáink az operatív törzs felkérésére hajtják végre a feladatokat, a Krúdy-iskolában azért van szükség a munkájukra, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma országosan 58 tanintézmény vírusmentesítését rendelte el, a további fertőtlenítések is a minisztérium felkérése alapján történnek majd – árulta el az ezredes, akitől azt is megtudtuk, a katonák 5122 négyzetméteren csírátlanítják az iskolai minden belső helyiségének felületeit és eszközeit.

– A feladatot a lehető legnagyobb alapossággal hajtják végre, hiszen az az elsődleges célunk, hogy az intézményben megakadályozzuk a vírus továbbterjedését. Olyan környezetet szeretnénk teremteni, ahová az őszi szünet után biztonságosan térhetnek vissza az intézmény diákjai, tanárai és dolgozói – hangsúlyozta Polyák András ezredes.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában