Fidesz sajtótájékoztató

2020.10.14. 14:47

„A tervek szerint jövőre elkészül a Stadion–Hímes–Kótaji–Vasvári Pál utcai csomópont is”

Az elmúlt időszakban megváltoztak a mindennapjaink, felértékelődött az egészségünk, de az élet nem áll meg – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Halkóné dr. Rudolf Éva.

A Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke kifejtette: ahhoz, hogy számot adhassanak az elmúlt egy év eredményeiről, vissza kell kicsit menni az időben. – Már 2012-ben nekilátott a városvezetés a közlekedésbiztonsági és -fejlesztési koncepciók kidolgozásához. Ekkor kezdődött el a megyeszékhely kerékpárút-hálózatának fejlesztése, majd látva az utak, járdák, gyalogátkelők állapotát, hozzáláttak az úthálózat helyreállításához, biztonságos közlekedési csomópontok kialakításához, felújításához. Az elmúlt kilenc évben 36 kilométer utat, hat körforgalmat, 26 kilométer bicikliutat építettünk, 14 okoszebrát telepítettünk a városban. Az idén befejeződnek a munkálatok a Benczúr és Bessenyei tereken, s a tervek szerint jövőre elkészül a Stadion–Hímes–Kótaji–Vasvári Pál utcai csomópont is – sorolta Halkóné dr. Rudolf Éva, s hozzátette: ezek a fejlesztések közvetve vagy közvetlenül hozzájárulnak a nyíregyházi emberek egészségének a védelméhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában