Koronavírus

2020.10.07. 11:26

Egész osztály kényszerült karanténba a nyíregyházi iskolában

Az Inczédy György szakképző iskolából egy osztály került járvány­ügyi megfigyelés alá.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Portálunkon tegnap már olvashattak arról, hogy a megye oktatási intézményeiben mennyi koronavírusos megbetegedés van. Kedden egy szakképzési centrumtól és egy tankerülettől kaptuk meg az újabb adatokat.

Betartják a szabályokat

– A Kisvárdai Tankerületi Központhoz tartozó köznevelési intézményekben az október 6-ai állapot szerint igazoltan Covid–19 vírus fertőzött 7 tanuló, 9 pedagógus és egy dolgozó, akik a járványügyi protokollnak megfelelően karanténban vannak. Minden a fenntartásunkban lévő intézményben normál menetben tartják meg az oktatást. Nincs egyetlen intézmény sem, ahol – a fertőzötteken kívül – megfigyelési karantént, rendkívüli szünetet vagy tantermen kívüli digitális munkarendet rendeltek volna el – tudtuk meg Pásztor Gyula Csabáné tankerületi igazgatótól.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskolái biztonságosan, zavartalanul működnek a védőszabályok szigorú betartásával. A centrum 10 intézményéből 4-ben – a Bencs László szakképző iskolában, a Teleki Blanka szakképző iskolában, a tiszavasvári szakképző iskolában, valamint a Zay Anna-technikumban – nincs és nem is volt koronavírusos beteg. A többi intézményben szórványosan fordulnak elő megbetegedések, az október 5-ei adatok alapján 3 diák és 6 oktató PCR-tesztje lett pozitív.

– A Széchenyi István-technikumból, a Bánki Donát műszaki technikumból, a Sipkay Barna-technikumból és a Wesselényi Miklós-technikumból 2-2 diák, a Vásárhelyi Pál-technikumból 3 tanuló, míg az Inczédy György szakképző iskolából egy osztály (26 diák) került járványügyi megfigyelés alá. A karanténba kényszerült tanulóink számára a karantén ideje alatt biztosítjuk az online oktatást – tájékoztatott Gurbánné Papp Mária főigazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában