Laskod

2020.10.14. 10:41

Elbúcsúztak a földúttól

Az útfejlesztés a Magyar Falu Program egyik kiemelt fejlesztési területe.

Az avatás egyik pillanata

Fotó: a szerző

Egy régi álmuk valósulhatott meg Laskodon a Petőfi utca lakóinak, ugyanis a közelmúltban végre szilárd burkolatot kapott a még földes utcájuk. Ezzel a beruházással megnövekedett az itt lakók komfortérzete, az önkormányzat XXI. századi közlekedési feltételeket teremtett az utcában élők számára.

Táplálék a gyökereknek

A Magyar Falu Program keretében harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a 967 lelket számláló falu, s ebből a forrásból valósult meg a napokban ünnepélyesen átadott műút.

Az avatóünnepségen Pallay Ferenc polgármester köszönetet mondott a kivitelező cégnek, ami 850 méteren helyezett el szilárd burkolatot a földúton. Kovács Sándor ország­gyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta:

– Magyarország kormánya fontosnak tartja a vidéken élő emberek életminőségének javítását. Ez olyan, mint egy óriási fa, a magyar nemzet nagy fájának hajszálgyökereit táplálni kell a legkisebb településeken is. A magyar nemzet alapját képező családokat, a szülőföldünket gazdagítani kell abban, hogy új beruházásokat valósítsunk meg a kis településeken is, hogy az itt élők is érezhessék életkörülményeiknek javulását.

Megváltozott életkörülmények

– Még nincs vége a Magyar Falu Programnak, vannak még további forráslehetőségek az elkövetkezendő években is. Gratulálok a polgármester úrnak a kitartásáért, a kivitelezőnek a jó minőségű munkáért. Kívánom, hogy az utca lakói használják egészséggel, vigyázzanak rá és egymásra is ebben a kialakult vírusos helyzetben – mondta befejezésül a honatya. A Petőfi utcai lakosok nevében Anda Mihályné mondott köszönetet. A zuhogó eső ellenére is örömtelinek nevezte az átadás napját, mivel jelentősen megváltoztatja az új út az utcalakók életkörülményeit. Szüleinek, Szilágyi Sándornak és feleségének az üzenetét is átadta Pallay Ferenc polgármesternek. A már 64 éve ennek az utcának a lakóiként elismerésüket fejezték a sok áldozatos munkáért.

Némethné Csubák Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában