Nemzeti Ifjúsági Tanács

2020.10.16. 16:51

Előtérben a közösségépítés

Három napos közösségképzőt tart a Nemzeti Ifjúsági Tanács Nyíregyházán.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

A nyíregyházi Megyeháza dísztermében tartották meg pénteken a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) őszi közösségképzőjének a megnyitóját.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, ez a három nap remélhetően a hasznos tapasztalatok gyűjtéséről, a kapcsolatok építéséről fog szólni.

– A közösségekért folytatott munka akkor nyeri el igazi értelmét, ha megvan hozzá a kellő kitartás és a belső meggyőződés – tette hozzá Seszták Oszkár.

Ismeretek átadása

– Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan érdeklődnek a közélet, a közösségépítés iránt – mondta beszédében dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Az ilyen események kiváló alkalmat szolgáltatnak arra, hogy az érintettek beszéljenek egymással az ifjúság aktuális helyzetéről.

– Olyan időszakon vagyunk túl, amikor még a korábbinál is jobban felértékelődött a közösségek, a civil szervezetek szerepe – mutatott rá megnyitójában Hegedűs Zoltán, a NIT elnöke. – A járvány első hulláma megmutatta az összefogás, az egymásért való munka erejét. Rávilágított arra is, hogy folyamatosan tanulnunk kell egymástól, egymásért. Ilyen pályán van most a NIT is, keressük a további fejlődési lehetőségeinket, folyamatosan képezzük magunkat. A nyíregyházi rendezvényünket fél évvel ezelőtt kellett volna megtartanunk, de a járvány akkor felülírta a terveinket. A cél azóta sem változott, ezen a hét végén igyekszünk minden olyan ismeretet átadni, amely az ifjúsági civil szervezetek munkáját még hatékonyabbá tudja tenni.

A NIT az ifjúság számára létrehozott olyan fórum, amely a fiatalok és ifjúsági szervezetek között, valamint a döntéshozókkal és szervezetekkel való hatékony párbeszéd megteremtését tűzte ki céljául.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában