cash & flow

2020.10.02. 09:05

Kacsacsőrűekkel a pénzpiacon

Külföldön is piacot keresnek a pénzügyi feladványokkal teletűzdelt játéknak.

Fotó: Sipeki Péter

Mostantól ingyenesen letölthető, magyar fejlesztésű mobilalkalmazás segítségével is tanítja pénzügyekre a fiatalokat az OTP Fáy András Alapítványa. Ezt a formabontó digitális megoldás mutatták be csütörtökön a sajtónak az alapítvány 2016-ban alapított nyíregyházi OK Oktatási Központjában.

Az eseményen Dér Heni énekesnő és Cooky, az ismert rádiós műsorvezető is megjelent, ők kölcsönözik ugyanis az iOS és Android operációs rendszereken is futó, Platypus: A Finlit Story elnevezésű játék két kacsacsőrű emlőse, Cash és Flow hangját.

Mindez nem holmi öncélú időtöltés, hiszen a játék használatával különféle pénzügyi területek – háztartási pénzügyek, vállalkozás, állam, bankok, pénzügyi tudatosság – alapismereteit sajátíthatják el a játékosok, méghozzá élményszerűen, játékos formában. Emellett a 12–19 éves célközönséghez tartozók egy licitjáték segítségével értékes tárgyakra beváltható „shusikat” is begyűjthetnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában