Nyíregyháza

2020.10.30. 15:09

Koronavírus: szombattól kötelező a maszk a nyíregyházi piacokon

Újabb polgármesteri intézkedések a járvány lassításáért.

Dr. Kovács Ferenc polgármester október 31-étől elrendelte a kötelező maszkhasználatot a NyírVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett piacokon.

Tekintettel arra, hogy a védőtávolság megtartása a forgalmasabb időszakokban nehezen tartható be, azt kérte, a társaság kötelező jelleggel írja elő a maszkhasználatot a piacok egész területén, kiterjesztve a szabadtéri területekre is.

Emellett fokozottan fertőtleníteni kell a piacok kiszolgálópultjait és bútorzatait, oly módon kell megoldani a kiszolgálópultok, árusok elhelyezését, hogy megtartható legyen a védőtávolság a vásárlók között, gondoskodni kell az intézkedések betartatásáról, és a szigorúbb szabályokról a látogatókat figyelemfelhívó táblákkal és más helyben szokásos módon kell tájékoztatni.

Dr. Kovács Ferenc továbbra is kiemelt feladatként jelölte meg a városüzemeltető cég számára az utcabútorok, játszóterek, kültéri sporteszközök rendszeres fertőtlenítését.

Jelenleg a koronavírus-járvány második hullámának felívelő szakasza zajlik a világon és Magyarországon egyaránt.

Nagyon fontos az emberek egyéni felelőssége a védekezésben, de emellett az önkormányzat a saját hatáskörében meghozott intézkedésekkel is mindent megtesz a járvány lassítása, a kontaktusok számának csökkentése érdekében

- olvasható dr. Kása Brigitta aljegyző, a nyíregyházi operatív munkacsoport vezetőjének közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában