Záhony

2020.10.21. 07:30

Maguk építik meg az iskolások megállóját

A napokban nagy a sürgés-forgás a záhonyi szakközépiskola környékén, buszmegálló épül a közeli általános iskolának.

Fotó: Helmeczi László

– Természetesen nem csak az iskolások vehetik majd birtokba az új megállót – tudtuk meg Helmeczi Lászlótól, Záhony polgármesterétől.

– A bejáró gyerekeket a Volán szállítja a városba, és a jelenlegi megálló egy utcával odébb van. Emiatt a diákoknak elég sokat kell gyalogolniuk, ráadásul az a várakozóhely nem is fedett. Kértük a közlekedési társaságot, hogy helyezzék át a buszmegállót. Azt felelték, lehet róla szó akkor, ha meg tudjuk oldani az építést.

Igazi csapatmunka

Innentől a három önkormányzat – Záhony, Zsurk és Györöcske – a saját kezébe vette az irányítást. Először megoldották a tervezést, az engedélyeztetést, majd nekiláttak az építésnek.

– Azt nem tudjuk megmondani, összesen mennyibe kerül az új buszmegálló kialakítása – folytatta a történetet a záhonyi településvezető. – Van olyan munkafázis, amit a közmunkaprogram keretében végeznek a dolgozók, de emellett rengeteg a társadalmi munka. Mindhárom településen sokan mozdultak meg azért, hogy a gyerekek helyzete kicsit könnyebbé váljon, ne kelljen olyan sokat gyalogolniuk a mostani megállótól az iskola épületéig. A három önkormányzat közösen adta össze az anyagköltséget, ez nagyjából olyan négyszázezer forint, a kétkezi munka ellenértékét azonban nem lehet megjósolni, de nem is kell. Igazi csapatmunka volt eddig is, öröm látni azt a lelkesedést, ahogy mindenki dolgozik a közös ügyért.

Helmeczi László végül elárulta: a héten mindennap megfeszített erővel végzik a munkát, mert azt szeretnék, ha az őszi szünet után a Zsurkról és Györöcskéről bejáró hetven gyerek már itt szállna le a buszról.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában