Halottak napja

2020.10.30. 09:38

Új kegyeleti helyet alakítottak ki a Pacsirta utcai idősotthonban

A Mindenszentek és Halottak napja közeledtével, a koronavírus járvány miatt kihirdetett intézményelhagyási tilalom ellenére is méltón emlékezhetnek eltávozott szeretteikre a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ bentlakásos intézményének lakói.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ, Idősek Otthona Pacsirta utcai telephelyén, az intézmény udvarán alakították ki a helyet, amely a kegyeleti megemlékezésre szolgálhat. Az intézmény lehetőséget kívánt biztosítani a bent lakó idős ellátottaknak arra, hogy méltó helyen, és körülmények között róhassák le kegyeletüket azon szeretteikre emlékezve, akik már nincsenek közöttünk.

Az elrendelt intézményelhagyási tilalom miatt az idősek most nem kereshetik fel az elhunyt hozzátartozóik, barátaik végső nyughelyéül szolgáló sírkerteket. A kegyeleti hely kialakítása az embertársaik iránt elkötelezett dolgozók összefogásával és támogatásával valósulhatott meg, akik ebben a „kényszer szülte” helyzetben fontosnak érezték, hogy a gyász és az emlékezés méltó helyét megteremtsék az idős bentlakók számára.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában