Nyírbátor

2020.11.11. 10:54

Betartható szabályt kell alkotni

A miniszterelnök keddi bejelentése alapján a közterületen is kötelező a maszkviselés a 10 ezer főnél nagyobb településeken.

Fotó: illusztráció: shutterstock

Ám nem kell mindenhol hordani a védőeszközt, az óvintézkedések részletszabályainak kidolgozása az érintett települések polgármestereinek a feladata. Az új óvintézkedésről Máté Antal, Nyírbátor polgármestere lapunknak azt mondta, nehéz helyzetben vannak, hiszen olyan szabályt kell alkotni, ami nemcsak könnyedén értelmezhető, de be is tartható.

– Nem várhatjuk el a lakosoktól, hogy a közterületen közlekedve folyamatosan figyeljék, hogy az adott területen előírta-e a polgármester a maszk viselését, vagy sem. Szerdától kötelező a maszk viselése azokon a közterületeken, ahol burkolt járda, vagy egyéb közlekedési felület van, az egyéb területeken viszont nem – ismertette az új szabályokat a polgármester, hozzátéve, ha valaki a közparkban burkolt járdán sétál, fel kell tennie a maszkot, de ha zöld felületen tartózkodik, nincs erre szükség.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában