nem egészséges

2020.11.20. 07:39

Egészségtelen a levegő Nyíregyházán

A rossz levegőminőség miatt súlyosbodhatnak a légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők tünetei.

Forrás: KM-archív

Több településen rossz a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint a napokban Nyíregyházán is egészségtelennek minősítették a levegőt. Az NNK korábban arra figyelmeztetett: rossz levegőminőség miatt a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhet, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

Légzési nehézséget okoz

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szennyezett levegő az egészséges embereknél is okozhat légúti irritációt vagy légzési nehézségeket testmozgás, illetve szabadidős tevékenységek végzése közben. A valós kockázat az egyén aktuális egészségi állapotától, a szennyező anyag típusától és koncentrációjától, valamint attól függ, hogy mennyi ideig van kitéve a szennyezett levegő egészségkárosító hatásainak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában