COVID-19

2020.11.06. 15:46

Egyre több a beteg a Covid-osztályokon – ezt kéri a kórház a hozzátartozóktól

A járványgörbe emelkedik, egyre több beteget kell felvenni a kórházakba, akik COVID gyanúsak vagy már bizonyítottan elkapták a fertőzést.

Forrás: KM-archív

Ápolók, orvosok erőn felül teljesítve gyógyítják betegeinket, és higgyék el, minden kézre szükség van az ágyak mellett annak érdekében, hogy betegeink minél nagyobb számban meggyógyuljanak.

A legtöbb betegünknél van telefon, így tud a hozzátartozójával beszélni, akinél nincs annak a megadott mellékeinken igyekszünk tájékoztatást adni.

Kérjük azonban Önöket, hogy csak a megadott idősávban, 13-15 óra között telefonáljanak a mellékekre, és a beteg egy hozzátartozója érdeklődjön. A betegeink állapotáról az egészségügyi személyzet adhat rövid tájékoztatást, de ha egész nap a telefont kell felvenniük, az ellátás szenvedheti meg.

Sok hozzátartozó ingerülten szól bele a készülékbe, az amúgy is leterhelt személyzetet bántva. A mellékek kapcsolásakor a telefon kicseng akkor is, ha várakoztatva van a hívás, mert a vonalon beszélnek, így nem lustaságból, nemtörődömségből nem fogadják a hívásokat.

Kérjük, legyenek türelemmel.

Jelen helyzetben nagyon nehéz olyan megoldást találni, amely mindenki számára elfogadható. Tudomásul kell vennünk, rendkívüli időket élünk annak számos nehézségével és sajnos olykor tragédiájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában