Parkolás

2020.11.24. 14:00

Éjjelente ingyenesek a parkolóházak, a Nyír Plaza további könnyítést is elrendelt

A költségvetési szervek és állami tulajdonú cégek parkolóit is térítésmentesen lehet használni.

A Nyír Plazára is vonatkozik a rendelkezés

Fotó: Sipeki Péter

A hétfőn hatályba lépett kormányzati rendelet alapján ingyenes a parkolás lakott területen a kereskedelmi célú P+R parkolókban, parkolóházakban, parkológarázsokban, zárt felszíni parkolókban és a nem zárt felszíni parkolókban este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik, a parkolásra vonatkozó kormányhatározat is: a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóit bárki ingyenesen használhatja este 7 és reggel 7 óra között.

Saját hatáskörben

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak megnyitásáról, és döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ingyenes jegyvásárlás

Az új parkolást könnyítő rendelkezés a Nyír Plaza Bevásárlóközpontra is vonatkozik – ennek megfelelően mindenki számára ingyenessé tették a várakozást a bevásárlóközpontnál.

Egyelőre úgy tervezik, hogy a sorompók ezután is zárva maradnak, ami a későbbiekben akár változhat is. Ha zárt sorompós marad a rendszer, jegyet ugyanúgy váltani kell, aminek a könnyítés időintervallumában nem lesz költségvonzata. A jegyet távozáskor az automatáknál a megszokott módon érvényesíteni kell, hiszen a kapuk csak ezt követően nyílnak.

A Nyír Plaza további könnyítést is elrendelt. Eddig az első óra volt ingyenes, amit most, tekintettel a járványhelyzetre, további egy órával megtoldottak. Ha tehát valaki 17 óra után hajt be a pláza parkolójába, reggel hét óra előtt ugyanúgy térítés nélkül távozhat.

A kedvezmény az aktuális kormányrendeletnek megfelelően december 11-e után veszíti hatályát, kivéve akkor, ha hosszabbításról döntenek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában