Magyar falu program

2020.11.23. 10:42

Felújították az eszlári utat

Reményeik szerint a jövőben újabb, hiánypótló beruházások érkezhetnek a Tisza menti településre.

Ünnepnap volt a tiszaeszláriak életében az út átadása

Forrás: Önkormányzat

Összesen megközelítőleg 30 millió forintot nyert a tiszaeszlári önkormányzat a Magyar falu programban belterületi útfelújításra.

A mintegy 1,8 kilométeres, felújított utat Meleg Gábor alpolgármester, Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és dr. Elek Tamás, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője adta át.

Sikeres a program

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő elmondta: „A célunk egy olyan infrastruktúra kialakítása, ami érdemben javítja a tiszaeszláriak életminőségét.” A Magyar falu programban ez volt az első pályázat, melyet elnyert a község, és reményeik szerint a jövőben újabb, hiánypótló beruházások érkezhetnek a településre. A Magyar falu program törekvése a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a helyi életminőség javítása, a népességcsökkenés megállítása. A program indulása óta a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12 ezret, a kifizetett állami támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában