A város karácsonyfája

2020.11.10. 14:10

Megérkezett a város karácsonyfája a Kossuth térre!

Több órás munka után került ki a sóstói ingatlanból a fenyőfa, amely azóta a megyeszékhely főterén magasodik.

Fotó: Dodó Ferenc

Kiemelt szerepet kapott az a több mint ötven éves fenyő, amit felajánlottak a városnak.

A Vénusz utcai ingatlannak kedd délelőtt intett búcsút az az örökzöld, melyet hosszas előkészület után emeltek ki.

Sokat vívódtak

– Harminckét éve élünk együtt a fenyőfával. Sokat vívódtunk, hogy mi legyen a sorsa, aztán lefényképeztük, beküldtük a fotót, és vártuk a reakciót. A NYÍRVV-től kijöttek, megnézték személyesen is, majd eldőlt, hogy mi adjuk az idén a város karácsonyfáját – világított rá a háttérre dr. Szilágyiné Pálkövi Mária, akit hegedűművészként, zenepedagógusként, a Fiatal Tehetségekért Alapítvány elindítójaként is ismerhetünk. Nagyon barátságosan fogadta a fakivágásra érkezőket. Nem volt egyszerű a feladat, hiszen villanyoszlop, kábel, kerítés és szűk utca nehezítette a szállítók munkáját.

– A pandémia miatt nem szoktunk kimozdulni, de amikor lecsendesedik a helyzet, megnézzük majd a feldíszített fát a Kossuth téren. Furcsa lesz nélküle, hiszen az udvarunk része volt. Örülünk, hogy ennyivel is hozzájárulhattunk a városi karácsonyhoz – tette hozzá dr. Szilágyiné Pálkövi Mária.

Több, mint negyven

– Több mint negyven felajánlás érkezett hozzánk. Úgy döntöttünk, hogy ebben az esztendőben a Vénusz utcai fenyőfa lesz a legalkalmasabb a Kossuth téri szerepre – közölte Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac- és vásártér-üzemeltetési irodájának vezetője. Az örökzöld a városüzemeltető cég, a rendőrség és a katasztrófavédelem szakembereinek segítségével jutott el kedden nap közben a városközpontba, ahol hosszú heteken át csodálhatják majd az arrajárók.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában