Koronavírus

2020.11.18. 17:39

Nem állt meg az élet Mátészalkán

Folyamatosan ellenőrzik a kijárási korlátozás és a járványügyi utasítások betartását.

– Megyei és országos szinten folyamatosan nő a koronavírusos esetek száma.

Mátészalkán jelenleg körülbelül kilencven igazolt fertőzöttet tartanak számon, és mintegy száz kontaktszemély van hatósági karanténban

– osztotta meg a legfrissebb adatokat hétfőn Facebook-oldalán dr. Hanusi Péter polgármester.

Mátészalka közterületein kötelező a maszkviselés | Fotó: Dr. Hanusi Péter archívuma

Az önkormányzat döntése alapján november 14-e éjféltől Mátészalka közterületein kötelező a maszk viselése, erre a város határához érve tábla is figyelmezteti a településre érkezőket.

Több beteget fogadnak

– A rendőrség tájékoztatása szerint a helyiek és az idelátogatók fegyelmezetten betartják a járványügyi utasításokat. A kijárási korlátozás megszegése miatt csupán egy esetben kellett pénzbírságot kiszabniuk, míg a piacon, a kereskedelmi és vendéglátóipari egységekben nem kellett intézkedniük. Ugyanakkor az ellenőrzések folyamatosak – figyelmeztetett a városvezető.

Múlt hét csütörtöktől a mátészalkai kórház több beteget fogad, ugyanis a fehérgyarmati kórház Covid-ellátóhellyé alakult.

– A kórház visszajelzései szerint a be­tegek odafigyelnek egymásra az ellátás során. Megnövekedett a betegforgalom a sürgősségi osztályon, a belgyógyászaton és a szülészet-nőgyógyászaton. Utóbbi osztályon újabb betegellátó helyiséget, szakrendelési helyszínt alakított ki a kórház vezetése annak érdekében, hogy a várakozási időt csökkentse.

Megköszönték a munkáját

A szociális munka napja alkalmából szűk körben, a járványügyi intézkedések szigorú betartásával Pro Caritate kitüntetéssel köszönte meg a város képviselő-testülete Szélesné Vinnai Zsuzsánna, a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények tagintézmény-vezetőjének áldozatos munkáját.

Megbecsülésünk különösen nagy a veszélyhelyzetben, hiszen – az egészségügyi dolgozók mellett – a szociális munkatársak azok, akik a frontvonalban harcolnak mindazokért, akik segítségért fordulnak hozzájuk

– írta november 12-ei bejegyzésében dr. Hanusi Péter, aki az elmúlt napokban több, településfejlesztéssel kapcsolatos hírről is beszámolt közösségi oldalán.

A szociális munka napja alkalmából Pro Caritate elismeréssel tüntették ki Szélesné Vinnai Zsuzsánnát, az egyesített szociális intézmények tagintézmény-vezetőjét | Fotó: Czine Árpád

A főtér rekonstrukciójára, új városháza építésének előkészítésére, tervezésére 300 millió forintos állami támogatást kap a mátészalkai önkormányzat, továbbá megkezdődik a 49-es út mentén a kerékpárút építése. Az 5,5 kilométeres szakasz fogja összekötni a Kocsord és Jármi felől a városba vezető bicikliutakat. A tervek szerint 2021 nyarára befejeződnek a munkálatok.

További jó hír, hogy a jövőben három körforgalmat alakítanak ki Mátészalkán. A Zöldfa utca és a Meggyesi út kereszteződésében épülő körforgalmat jövő év végén már birtokba vehetik a helyiek és a településre látogatók, a nagypiacnál és a Kocsordi út – Alkotmány utca – Kinizsi utca találkozásánál pedig legkésőbb 2022-ben befejeződnek a fejlesztések.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában