Nyíregyháza

2020.11.03. 10:43

Nőtt a befizetési hajlandóság

Egy hónap alatt megduplázódott a huszártelepi szociális bérlakásokban élőktől befolyt összeg.

Az október eleji, jogerős bírósági ítéletet követő kényszerkiköltöztetések után azt tapasztalta a NyírVV Nonprofit Kft., hogy a hó végéig a szeptemberihez képest kétszer annyi lakbért fizettek a huszártelepi szociális bérlakásokban élők. A városüzemeltető cég közleményéből kiderült, hogy kétféle módon lehet rendezni a lakbért: vagy a NyírVV pénztárában, vagy a lakótelepi gondnoknál.

Több támogatási forma

Ha valaki a tartozás teljes összegét nem tudja kiegyenlíteni, akkor annak egy részét is átveszik a pénztárban vagy a lakótelepen, mindezt bizonylattal igazolják. A huszártelepi bérlakások bérleti díja idomul a lakók teherbíró képességéhez, valamint attól is függ, hogy a lakás komfortos vagy félkomfortos. Az érintettek igénybe vehetik az adósságkezelési szolgáltatást, a lakbértámogatást, és a Rászorulók Életének Segítése Közalapítványtól is kérhetnek segítséget. Az igényelhető rendszeres hozzájárulások közé tartozik a gyógyszertámogatás, a méltányossági ápolási díj, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a tanszertámogatás, a helyi autóbusz-közlekedési támogatás rendszere, az első lakáshoz jutók támogatása, a karácsonyi támogatás, a temetési segély, a kelengyetámogatás, a szünidei étkeztetés és a tűzifaosztás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában