Kelet-retró

2020.11.26. 08:00

Oldalkocsival a börtönbe

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1960. november 26., szombat

Egy hét alatt öt új általános iskola nyílik Szabolcsban

November 23-ától december 1-jéig öt Szabolcs-Szatmár megyei községben – Anarcson, Dögén, Nagyhalászban, Szatmárcsekén és Garbolcon – nyílik új négy, illetve két tantermes általános iskola. Ezekkel együtt ebben az évben már 88 iskolai tantermet és 30 nevelői lakást adtak át rendeltetésének.

Állami beruházásból az idén több mint 55 millió forintot költöttek, illetve költenek a megye oktatási hálózatának fejlesztésére. Az év végéig még további 26 tantermet adnak át.

1980. november 26., szerda

Oldalkocsival a börtönbe

A börtönből hozták el a tárgyalásra T. P. nyírgelsei lakost. Tavaly még csak pénzbüntetésre ítélték ittas járművezetésért, az idén januárban már 10 hónapot kapott súlyos testi sértésért, júliusban pedig 7 hónapot szabtak ki rá magánlaksértés miatt.

Mielőtt megkezdte volna a büntetés letöltését, beutazott Nyíregyházára, hogy megvásárolja a börtönben szükséges holmikat. Vásárlás közben addig-addig iszogatott, míg elfogyott a pénze, ezért kitalálta, hogy autóstoppal utazik haza. A Bocskai utcán próbálkozott autók megállításával, aztán felfedezett egy oldalkocsis motorkerékpárt. Megpróbálta beindítani, sikerült is, s elindult, de nem hazafelé, hanem épp ellenkező irányba, Tokaj felé; Rakamaz és Timár között rendőrök igazoltatták, s kiderült, hogy a motor sem az övé és ivott is mielőtt elindult.

A Nyíregyházi Járásbíróság T. P.-t jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 1 évi börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, 2 évre eltiltotta a járművezetéstől és kötelezte a motor tulajdonosának okozott kár megtérítésére. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában