Kelet-retró

2020.11.24. 08:00

Repülőgépet építettek Nyíregyházán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1990. november 24., szombat

A rézvégű kampósbottal tízszer, a fűzfabottal százszor ütött a kisari juhász, amíg a halál beállt

A szörnyű, bestiálisnak mondható bűncselekmény ártatlan kisbárányok közvetlen közelében zajlott le a Kisar melletti Egyháztag-tanyán. Itt gondozta a juhokat és a kisbárányokat három juhász. Gyakran italoztak, durva szóváltás is volt közöttük. A tragikus nap estéjén is berúgtak mind a hárman.

A sértett otthon volt, a bűncselekményt elkövető N. S. a harmadik juhásszal a kisari kocsmából érkezett. A sértett nem engedte be őket a lakásba, az ajtó mögé állt, egyik kezében balta, a másikban kés volt, és ezt kiabálta: „Aludjatok kint a bárányok között”. N. ebbe látszólag beleegyezett, s kérte, hogy legalább a kabátjáért hadd menjen be. A sértett kinyitotta az ajtót, N. „lefegyverezte” és többször arcul ütötte őt.

A sértett az udvarra menekült, ott kiabált, fenyegetőzött. N. kávéfőzésbe kezdett, de idegesítette a kiabálás. Felkapta kampós juhászbotját és az udvaron a földig verte a kiabálót. Már kávézgatott, amikor újabb kiabálást és fenyegetőzést hallott az udvarról. Megint kiment és többször ütött a juhászbottal. Kis idő múlva újabb kiabálástól lett dühös, kirohant az udvarra, meztelenre vetkőztette a sértettet, felvett egy vastag fűzfabotot és kb. százszor lesújtott...

Másnap reggel az arra járók találták meg a ruhátlan holttestet, N. és társa még jóízűen aludt. A megyei bíróság N. S.-t halált okozó testi sértés miatt hét év börtönre ítélte. Az ítélet jogerős.

Repülőgépet építettek Nyíregyházán

Hobbi, kiképzés, munkarepülés lehet a felhasználási területük azoknak az ultrakönnyű repülőgépeknek, melyekből a tervezett ötös széria első darabja elkészült a Repülőgépes Szolgálat Nyíregyházi Üzemében. A kétüléses gép összsúlya 150 kilogramm, 50 lóerős motorjával másfél órát repülhet, végsebessége pedig 130 km/óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában