Vállaj

2020.11.09. 09:03

Stabil út a gazdák alatt

Összesen tizenkét mezőgazdasági út újult meg a térségben.

Dr. Simon Miklós (jobbról), Vilmos István és Seszták Oszkár vágták át a szalagot

Fotó: Bakos Zsolt archívuma

Fontos mezőgazdasági út újult meg a Vidékfejlesztési Program közel 100 millió forintos támogatásának köszönhetően Vállajon, az önkormányzat és a gazdák önerejéből.

Infrastruktúra-fejlesztések

A beruházást pénteken adták át hivatalosan. – A közel 1,2 kilométeres új útburkolat megkönnyíti a helyi gazdálkodók munkáját, hiszen a stabil, jó minőségű úton biztonságosan szállíthatják terményeiket, valamint ez a beruházás kiindulópontot biztosíthat további infrastrukturális fejlesztésekhez – hangzott el az eseményen.

– Ez idáig 12 mezőgazdasági út korszerűsítésére nyertek forrást ebben a térségben a Vidékfejlesztési Programban, ami több száz gazdának nyújt segítséget – mondta el dr. Simon Miklós.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a kistelepülések fejlesztését méltatta, hiszen minden egyes beruházás lehetőséget kínál a települések népességmegtartó képességének javítására, növelésére.

Vilmos István polgármester Vállaj belvízelvezető rendszerének kiépítéséről beszélt, amit hivatalosan ugyancsak ezen a rendezvényen adtak át.

A polgármester kiemelte, a határ menti település a Magyar Falu Program pályázatainak segítségével fejlődhet tovább.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában